Executive interim manager

Z času na čas dostávam otázku: ‚‚Prečo by som mal platiť JPF? V čom je to lepšie, ako keby som si najal sólistu?‘‘


Sólista verzus executive interim manager JPF

Sólisti sú určite fajn, niektorí z nich sú dokonca zruční, problém je v tom, že si prácu hľadajú aj sami a potom často skočia po dobrej príležitosti, aj keď vedia, že nie je pre nich úplne vhodná. Nie je práve jednoduché preskočiť zo služby do výroby, najmä ak sú úplne odkázaní sami na seba.



Bezriziková spolupráca

Ak sa stanete naším partnerom, môžete sa spoľahnúť, že do vašej spoločnosti pošleme executive interim managera so správnymi skúsenosťami. Okrem toho bude mať nad sebou našich skúsených nadriadených, ktorých uvidíte na kontrolných dňoch, a za sebou rozsiahle know-how JPF zo stoviek úspešných projektov.


Najlepšie zo všetkého je, že nepodstupujete žiadne riziko. Ak nie ste spokojní s výsledkami našej práce, jednoducho nám nezaplatíte poslednú faktúru a spolupráca sa končí. Nechávame zákazníka ťahať za dlhší koniec povrazu a ísť na doraz, pretože sme presvedčení o kvalite nami ponúkaných služieb.



Etika a spoľahlivosť

Možno sme v tomto smere trochu staromódni, ale svoje slová myslíme naozaj vážne. Každý interim manažér, ktorý k nám nastúpi, podpisuje interný firemný manuál, akýsi etický kódex našej firmy. Nie je to právne záväzný dokument, ale jeho podpísaním kandidát potvrdzuje, že je oboznámený s hodnotami našej spoločnosti a spôsobom nášho fungovania.


Stručne povedané, je v ňom čierne na bielom, že naše očakávania sú vo vzájomnom súlade. Nedávno sme s jedným relatívne novým kolegom diskutovali o istej záležitosti a ja som mu povedal: ‚‚Áno, samozrejme, bude to tak, ako sme sa dohodli na začiatku.‘‘ Bol šokovaný a povedal: ‚‚Ty to myslíš naozaj vážne. Myslel som si, že je to len fáma. Ako v iných spoločnostiach.‘‘


Zámerne teraz nepoviem, o čo išlo, nechcem prezradiť dôverný rozhovor a nie je to ani podstatné. Skôr ma zaráža, že ľudia, ktorí k nám prídu, sú prekvapení, že to, čo sa hovorí, je to, čo sa platí. Je to to, čo je v spoločnostiach zlé? Káže sa voda a pije sa víno? Firemné hodnoty sú len na parádu? Priama chrbtica je cudzie slovo? Čo si o tom myslíte? Je to také zlé? Zostávam optimistom.



Executive interim manager = odbremenenie majiteľov firiem

Viete, čo mi vždy dodá skvelý pocit? Keď vidím, ako sa majiteľom uľaví niekoľko mesiacov po tom, čo s nami začnú spolupracovať. Zbavíme ich obrovského bremena a oni majú zrazu priestor nadýchnuť sa a usporiadať si život.


Vedenie podniku je fyzicky a psychicky vyčerpávajúca činnosť, a keď nedáte svojmu telu priestor na regeneráciu, často si to vyberie krutú daň. Spomínam si na jednu majiteľku, ktorá vo svojom podniku pracovala 16 hodín denne, 6 dní v týždni. Žiadne sviatky, žiadne dovolenky, hlava jej išla 24 hodín denne, 7 dní v týždni.


Niekoľko mesiacov po tom, čo sme začali viesť jej firmu, o nej nebolo takmer počuť. Bola taká nadšená, že sa jej všetko darí, že nám chcela odovzdať kľúče od továrne a úplne zmiznúť. Samozrejme, že to je prechod z jedného extrému do druhého, a to tiež nie je dobré. S majiteľmi zvyčajne pracujeme v tandeme ako tím.


Umožňujeme im, aby sa zamerali na to, čo ich vo firme baví a napĺňa, a čo zároveň posunie ich firmu dopredu. Takto zo seba v práci vydávajú to najlepšie a zároveň im zostáva priestor na osobný život a rodinu.



Executive interim manager JPF nie je len dočasné riešenie, ale partnerstvo, ktoré prináša dlhodobé výsledky a zlepšuje kvalitu života vás podnikateľov.





 



Zaujala vás naša perspektíva?

Naplánujte si s nami informatívne stretnutie